Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتخاب رشته کنکور 99 مثل اجرای این فرآیند در سال‌های قبل، آشفته بازاری به راه انداخته که باز هم باعث سرگردانی داوطلبان شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، این روزها که موضوع انتخاب رشته کنکور داغ است آشفته بازاری به راه افتاده که باعث نگرانی داوطلبان شده است. استفاده از عناوین فریبنده‌ای نظیر «انتخاب رشته تضمینی»، «آینده خود را با ما تضمین کنید» و غیره باعث شده که داوطلبان سرگردان شوند و ندانند که چه می‌خواهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در این ایام انواع انتخاب رشته از مجازی تا حضوری در جریان است. هر یک از مؤسسات با نرخ‌های مختلف پذیرای انتخاب رشته داوطلبان هستند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این نرخ‌ها از 10 هزار تومان در سازمان سنجش آموزش کشور تا 2 میلیون و 500 هزار تومان در مؤسسات کنکوری خصوصی در نوسان است.

اکنون هم که ویروس کرونا در کشور حاکم است بسیاری انتخاب رشته را به صورت مجازی برای داوطلبان انجام می‌دهند. این افراد در شبکه‌های اجتماعی برای خود دم و دستگاهی هم ایجاد کرده‌اند. پخش زنده انتخاب رشته می‌گذارند و برای داوطلبان انتخاب رشته می‌کند.

از طرفی متاسفانه هیچ نرخ مشخصی برای انتخاب رشته داوطلبان کنکور وجود ندارد و مؤسسات هر اندازه که می‌خواهند نرخ انتخاب رشته را تعیین می‌کنند و سازمان سنجش با راه‌اندازی سامانه انتخاب رشته مجازی از مسئولیت شانه خالی می‌کند و می‌گوید داوطلبان می‌توانند از سامانه انتخاب رشته مجازی سازمان سنجش آموزش کشور استفاده کنند.

در این زمینه ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفته است: هر ساله فضای مدیریت نشده و کاذبی را در زمان انتخاب رشته شاهد هستیم که عده‌ای برای سودجویی مالی می‌خواهند داوطلب را گمراه کنند، پیشنهاد ما استفاده از انتخاب رشته سازمان سنجش آموزش کشور است.

البته داغ بودن فضای انتخاب رشته در موسسات کنکوری نشان می دهد که سازمان سنجش آموزش کشور نتوانسته انتخاب رشته مبتنی بر واقعیت برای داوطلبان انجام دهد و بسیاری همچنان به مشاوران موسسات کنکوری پناه می‌برند.

نادیده گرفتن روحیات داوطلبان

یکی از ایرادات اساسی در این انتخاب رشته‌های مجازی یا حضوری موسسات عدم توجه به خود داوطلب و روحیاتش است. در این آشفته بازار کالایی به نام انتخاب رشته به داوطلبان فروخته می‌شود با این تفاوت که این کالای فروخته شده قرار است آینده فرد را بسازد و مسیر آن را تعیین کند. در تماس با این مشاور بسیاری وقتشان پر است، با این شلوغی مراجعه‌کنندگان، زیردستان آنها اقدامات لازم را انجام می‌دهند و معمولا در تبلیغات گفته می‌شود که فرد اصلی بر انتخاب رشته نظارت می‌کند.

فصل مشترک همه این انتخاب رشته‌های پولی چند مؤلفه مهم است، یکی از مهمترین سوالاتی که این مؤسسات از داوطلبان می‌پرسند علاقه‌مندی داوطلبان به رشته‌هاست. نکته مهم بعدی دانشگاه‌های مورد علاقه داوطلبان است و اینکه آیا داوطلبان علاقه‌مند به رشته‌های شهریه‌پرداز هستند یا نه؟ به چه ترتیب و اولویتی می‌خواهند این رشته‌ها را انتخاب کنند.

در نهایت این مؤسسات از داوطلبان می‌پرسند که تصمیم دارند پشت کنکور بمانند یا اینکه در اولویت‌های آخر پذیرفته شوند. موارد دیگر مورد توجه این انتخاب رشته کنندگان اطلاع از رتبه داوطلبان در سهمیه مورد نظر است. رتبه در سهمیه می‌تواند شانس داوطلبان برای قبولی را افزایش دهد.

با همین سوالات برای آینده جوانان کشور عده‌ای سودجو تصمیم می‌گیرند و سرنوشت آنها را تغییر می‌دهند. در این میان ممکن است عده‌ای به‌خاطر عدم شناخت مشاوران کنکوری به تصمیمات اشتباه تن دهند و زندگی خود را تباه کنند چراکه افرادی که عموما کار انتخاب رشته برای داوطلبان انجام می‌دهند روحیه داوطلبان را نمی‌شناسند و روانشناس و متخصص نیستند فقط براساس داده مانند یک ماشین برای داوطلبان انتخاب رشته می‌کنند.

درآمدهای میلیاردی از انتخاب رشته

با این حال در کنکور امسال یک میلیون و 12 هزار و 406 نفر مجاز به انتخاب رشته شده‌اند و حتی اگر نیمی از داوطلبان از سیستم انتخاب رشته مجازی استفاده کنند سازمان سنجش آموزش کشور 5 میلیارد تومان درآمد کسب می‌کند.

البته مجوز مؤسسات کنکوری را وزارت آموزش و پرورش صادر می‌کنند و نظارت در این زمینه با این وزارتخانه است. اما شواهد نشان می‌دهد که نظارت کافی بر این مؤسسات وجود ندارد چراکه هر یک از آنها با شهریه و طرح‌های عجیب و غریب کنکوری مشغول به فعالیت هستند.

بسیاری از رسانه‌ها درآمد این مؤسسات را برآورد کرده‌اند، که با یک حساب سرانگشتی از درآمد این مؤسسات در انتخاب رشته کنکور می‌توان تخمین زد که درآمدها میلیاردی می‌شود. زمانی که سیدمحمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش بود گفته بود که این مؤسسات 15 هزار میلیارد تومان درآمد دارند. وی حتی عنوان کرده بود که درآمد غیررسمی این مؤسسات به 40 میلیارد تومان در سال هم می‌رسد.

در این میان فاطمه زرین آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور درباره آشفته بازار انتخاب رشته معتقد است که داوطلبان نباید فریب مؤسسات را بخورند. وی بر این باور است که این مؤسسات به داوطلبان امید واهی می‌دهند. سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور می‌گوید: داوطلبی که رتبه 12 هزار کشوری کسب کرده نباید توقع داشته باشد که در رشته‌های پزشکی قبول شود چراکه برای رشته‌های پزشکی 9 هزار و 200 ظرفیت خالی وجود دارد که 30 درصد آن با سهمیه ایثارگران پر می‌شود و مابقی یعنی 6 هزار و 400 ظرفیت برای سایر داوطلبان باقی می‌ماند.

در نهایت به نظر می‌رسد که اگر داوطلبان برای انتخاب رشته علاوه بر علایق شخصی از محتویات دفترچه نظیر دوره‌های روزانه، شبانه، مجازی و دانشگاه‌ها شامل دولتی، غیردولتی، پردیس خودگردان، پیام‌نور و آزاد اسلامی آگاه شوند، می‌توانند به راحتی انتخاب رشته کنند. اگر داوطلبان به نشست‌های مجازی این افراد که این روزها در شبکه‌های مجازی به وفور یافت می‌شود توجه کنند اکثر کسانی که امروز برای دیگران انتخاب رشته می‌کنند زمانی که خودشان در کنکور شرکت کرده بودند، به هیچ موسسه‌ای برای انتخاب رشته مراجعه نکردند.

این افراد اذعان دارند که با مطالعه دفترچه انتخاب رشته را انجام داده‌اند و اکنون با اطلاع دقیق به فکر درآمدزایی از آن برآمده‌اند. پس داوطلبان می‌توانند اسیر تبلیغات نشوند و به صورت رایگان خودشان انتخاب رشته کنند.

انتهای پیام/4040/

منبع: آنا

کلیدواژه: سازمان سنجش انتخاب رشته کنکور 99 سازمان سنجش آموزش کشور انتخاب رشته برای داوطلبان رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۴۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: ایران قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید ابراهیم رئیسی سه شنبه شب در دهمین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی رییس جمهور با مردم درباره عملیات وعده گفت: ابعاد عملیات وعده صادق باید در نشست‌های مختلف و محافل علمی، پژوهشی، سیاسی و امنیتی مورد بحث‌ و بررسی قرار گیرد.

رئیس‌جمهور عملیات وعده صادق را موجب غرور ملی دانست و گفت: همه این‌ عملیات را ستودند. این عملیات می‌تواند در سایر حوزه‌ها زمینه رفع مشکلات، اجماع سازی و غرور ملی را به دنبال داشته باشد.

رئیسی تاکید کرد: غزه جلوه نورانیت، مقاومت و ایستادگی،  صبر و دلدادگی به خدا است. پیروز این میدان از نظر همه صاحب نظران سیاسی در دنیا مردم مقاوم فلسطین و ناکامان این میدان رژیم صهیونیستی و حامیان آن است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: رژیم صهیونیستی دچار استیصال و شکست شده است؛ یکی از جلوه های این استیصال، حمله به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق است. عملی که بر خلاف همه قوانین و مقررات بین المللی بود. بعد از آن رهبر انقلاب اسلامی اعلام کردند که رژیم صهیونیستی تنبیه خواهد شد و این وعده ای که دادند به دست رزمندگان ما تحقق پیدا کرد.

ایران قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد

رئیسی‌جمهور وعده صادق را جلوه بسیار روشن عقلانیت انقلابی دانست و افزود: این عملیات جلوه زیبایی از همکاری میدان و دیپلماسی و رسانه بود. همه بخش‌ها در این عملیات همکاری داشتند و ثابت کردند ایران قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد و می تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: باید با قدرت ظاهر شد؛ البته همواره اعلام کرده ایم این عقلانیت می تواند در همه زمینه‌ها کار را پیش ببرد.

آیت الله رئیسی اضافه کرد: در مقابل گفتمان عقلانیت انقلابی، دیپلماسی التماسی قرار دارد. عقلانیت انقلابی گفتمانی است که جواب می‌دهد و تاکنون گفتمان برتر بوده است.

 


به گزارش خبرنگار ایرنا،  نخستین گفت و گوی آیت الله رئیسی با مردم در ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ برگزارشد که واکسن کرونا، ساخت مسکن و رفع مشکل کمبود کالاهای اساسی سه محور مهم در میان سخنان رئیسی بود.

همچنین در ۲۶ مهر ۱۴۰۰ دومین گفت وگوی تلویزیونی رئیسی با مردم برگزار شد که رئیس جمهور به طرح مسأله حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، معیشت مردم را با مذاکرات رفع تحریم گره نمی زنیم، پرداخت حقوق کارمندان بدون استقراض از بانک مرکزی گریزی زد.

۱۴ آذر ۱۴۰۰ آیت الله رئیسی برای سومین بار میهمان نگاه های مردم از قاب تلویزیون بود که واکسن کرونا، رفع کامل دغدغه گرانی کالاهای اساسی و رونمایی از سیاست خارجی «همسایگی» از نکات مهم مطرح شده بود.

کمی بیش از یک ماه و نیم بعد از سومین مصاحبه تلویزیونی رئیس جمهور، ۵ بهمن ۱۴۰۰ آیت الله رئیسی برای بار چهارم گفت‌وگوی رودرروی تلویزیونی با مردم داشت، گفت وگویی که این بار از واکسن کرونا فاصله گرفته و تجارت خارجی کشورمان را محل بحث و بررسی قرار می دهد.

پنجمین گفت وگوی تلویزیونی رئیسی را شاید بتوان یکی از مهم ترین گفت وگو های وی با مردم دانست زیرا در جریان این گفت وگو، رئیس جمهور از افزایش مبلغ یارانه ها به نفری ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان خبر داد.

رئیس‌جمهور در ششمین گفت‌وگوی مستقیم خود با مردم، شنبه ۴ تیر ۱۴۰۱ پخش شد که توزیع ارز ترجیحی بر سر سفره مردم، مقابله دولت سیزدهم با تورم ماهانه ۶۰ درصد و کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیاردی، اجرای اصلاحات اقتصادی با اجماع تمام مسئولان و دست‌اندرکاران، مقابله جدی با تخلفات افزایش بی ضابطه قیمت‌ها ناشی از حذف ارز ترجیحی، توسعه روابط همسایگی با هدف افزایش سرمایه‌گذاری خارجی و دنبال کردن اهداف و برنامه‌های قانون جوانی جمعیت، از مهمترین محورهای صحبت‌های بی‌واسطه آیت‌الله رئیسی با مردم بود.

هفتمین گفت وگوی تلویزیونی آیت الله رئیسی که تاریخ چهارشنبه ۶ مهر ۱۴۰۱ انجام شد، پر از نکات سیاست خارجی دولت سیزدهم بود. رئیس جمهور در هفتمین گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم به تشریح نتایج و دستاوردهای حضور خود در دو نشست مهم سران شانگهای و مجمع عمومی سازمان ملل و نیز تحلیل رخدادهای روزهای اخیر کشور و تاکید بر استقبال از نقد و اعتراض و عدم پذیرش آشوب و اغتشاش پرداخت.

آیت‌الله رئیسی ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ در هشتمین گفت‌وگوی زنده خود با مردم کشورمان به دغدغه دولت نسبت به نوسانات قیمت‌ها و تلاش در جهت رفع آن، رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان از طریق بانک مرکزی، عدم تاخیر در پرداخت یارانه و حقوق کارکنان دولت علی‌رغم همه مشکلات، مدیریت و منابع و مصارف، عقب نبودن دولت از وعده ایجاد اشتغال و تحقق وعده ساخت یک میلیون مسکن در سال، تعهد و اقدامات دولت در زمینه مبارزه با فساد، همت دولت در تکمیل پروژه‌های بر زمین مانده مسکن و تحقق اقدامات مثبت دولت در ارتقای کیفیت فضای مجازی و طرح فراگیر و چند لایه اجتماعی برای کاهش هزینه‌های درمانی اشاره کرد.

 

در حال تکمیل ....

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مجمع‌عمومی اتحادیه دانشگاه‌ها و مؤسسات غیرانتفاعی برگزار می‌شود
  • بدون در نظر گرفتن شاخص‌هایی دقیق انتخاب نامزد اصلح غیرممکن است
  • نوزدهمین مجمع‌عمومی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور برگزار می‌شود
  • سوالات مهم داوطلبان کنکور درباره سابقه‌ تحصیلی و ترمیم نمره + پاسخ
  • حسینی در صدر ۶ داوطلب برتر جمعیت هلال احمر کشور در سال ۱۴۰۲
  • بازگشت هانسی فلیک به بایرن مونیخ، احتمالی که دیگر نمی‌توان آن را نادیده گرفت
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد
  • برنامه‌های کاروان زیرسایه خورشید در استان یزد تشریح شد + فیلم
  • آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی 10 و 11 خرداد ماه در سراسر کشور برگزار می‌شود
  • دشمن دنبال گرفتن چادر از بانوان است/سنجش کارآمدی هر نظام با امنیت