Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمایشگاه مجازی باما با پوشش ۱۴۶ رشته دانشگاهی و ۲۰۰۰ هزار فرصت شغلی و با هدف ایجاد تغییر در روند کاری و اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در یزد رونمایی شد. ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۷ استانها یزد نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، استان یزد در طول 25 سال گذشته موفق شده رتبه نخست کنکور سراسری را به خود اختصاص دهد و از این رو افتخار بزرگی به دست آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که در نقطه مقابل 25 سال رتبه اول قبولی در کنکور سراسری، بیکاری فارغ‌تحصیلانی است که بالاترین آمار بیکاری جوانان یزدی را شامل می‌شود و به دغدغه بزرگی برای مسئولان و خانواده‌های استان تبدیل شده است.

‌قطعا کسب عنوان 25 سال رتبه نخست کنکور برای یک استان ارزش بسیار بالایی برخودار است اما آن چیزی که شیرینی این افتخار را تلخ می‌کند و بسیار مهمتر ‌از رتبه نخست کنکور جلوه می‌کند، بیکاری است که گریبان فارغ‌التحصیلانی را گرفته که روزی یزد آنها را برای توسعه هرچه بهتر و بیشتر یزد تربیت کرده بود.

شاید یکی از اصلی‌ترین علل این بیکاری که در طول سال‌های گذشته همه ساله بر تعداد آن افزوده شده، عدم توجه به انتخاب رشته درست و صحیح پس از اعلام نتایج کنکور بوده و قبول شدگان بدون هیچ اطلاعی در ارتباط با رشته تحصیلی و آینده شغلی آن اقدام به انتخاب و عزیمت به دانشگاه کرده است.

این موضوع سبب شده که وقتی دانشجو مدرک خود را از دانشگاه گرفت و فارغ‌التحصیل شد، تنها با مطالبی تئوری که در طول سال‌های گذشته از دانشگاه گرفته روبرو باشد و هیچ آشنایی با شرکت‌ها و محصولاتی که متناسب با رشته وی در شهر، استان و کشورش وجود دارد را نمی‌شناسد و برای پیدا کردن شغل با سردرگمی روبرو می‌شود.

قطعا مشکلی که در استان یزد و در ارتباط با بیکاری فارغ‌التحصیلان وجود دارد، گریبان‌گیر دیگر استان‌های کشور هم هست و آنها هم با همین معضل روبرو هستند و با وجودی که هر یک از استان‌ها شرایط خاصی در ارتباط با موضوعات مختلف اجتماعی دارد، اما انتخاب رشته ناآگاهانه را می‌توان یکی از اصلی‌ترین علل در ارتباط با این موضوع دانست.

با وجودی که در ارتباط با این مشکل از سوی مسئولان و کارشناسان مختلف مطالب متعددی مطرح شده، اما اقدامی تاثیرگذار که بتواند به صورت واقعا موثر کارساز باشد صورت نگرفته و به طور قطع تنها اقدام این حوزه در کشور و حتی در جهان صورت گرفته، راه اندازی نمایشگاه مجازی باما است.

این نمایشگاه که نام آن برگرفته از حروف ابتدایی بهداشت، ایمنی، محیط زیست و انرژی است، در نشست اقتصاد مقاومتی استان یزد و با حضور استاندار، معاونین استاندار و مدیران ادارات کل استان یزد رونمایی شد.

معرفی بیش از 2000 واحد صنعتی و تولیدی مرتبط با 146 رشته دانشگاهی به دانشجویان

محمدتقی قانعیان موسس و مدیر نمایشگاه مجازی باما در ارتباط با برپایی این نمایشگاه و اهدافی که دنبال می‌کند، در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: بر اساس این تفکر، کتاب کارآفرینی و فرصت‌های شغلی در مهندسی بهداشت محیط تدوین شده است.

وی تصریح کرد: علاوه بر آن نمایشگاه مجازی باما به صورت تخصصی به بحث معرفی مشاغل و فعالیت‌هایی که در حوزه رشته‌های مختلف دانشگاهی وجود دارد می‌پردازد و به این ترتیب دانشجویان و افرادی که قصد انتخاب رشته دارند می‌توانند با دیدی باز نسبت به آینده کاری خود، اقدام به انتخاب رشته نمایند.

وی با تاکید بر اینکه اهداف این نمایشگاه با رویکرد توانمندسازی و توسعه اشتغال تدوین شده تصریح کرد: توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و رونق تولید ملی، تعامل علم و کار و ارتباط دانشگاه و صنعت و حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل سوم، کمک به دانش‌آموزان جهت انتخاب دقیق‌تر رشته‌های دانشگاهی در کنکور، توانمند‌سازی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختل و توسعه اشتغال و کارآفرینی، تسهیل در رفع نیازهای صنایع، مراکز اداری تجاری درمانی اقامتی در حوزه بهداشت، ایمنی، میحط زیست و انرژی، حمایت از تولید کنندگان داخلی، سازمان‌های مردم نهاد، انجمن‌ها و موارد مختلف دیگر از طریق معرفی این واحدها به صنعت و جامعه از جمله مواردی است که در این نمایشگاه به صورت تخصصی به آن پرداخته شده است.

قانعیان گفت: به واسطه این نمایشگاه، 146 رشته با 2000 هزار واحد صنعتی و تولیدی که مرتبط با آن فعالیت می‌کنند به افرادی که قصد انتخاب رشته دارند معرفی می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از بخش‌های این نمایشگاه مجازی، بخش کارآفرینی و کارجویی است و هر یک از شرکت‌های مرتبط با این رشته‌ها اگر نیاز به نیروی متخصص دارند می‌توانند به صورت رایگان درخواست خود را در سایت ثبت کرده و دانشجویان و فارغ‌التحصیلان از آن مطلع شوند.

موسس و مدیر نمایشگاه مجازی باما ادامه داد: تعیین یک نفر نماینده از هر دانشگاه جهت ارسال نظرات در راستای تقویت کار و تحویل جدیدترین نسخه برنامه آموزشی رشته‌های مرتبط جهت بارگذاری در سایت یکی از مهمترین مسائلی است که انتظار می‌رود دانشگاه‌های استان یزد در حمایت از این نمایشگاه مجازی انجام دهند.

قانعیان با بیان اینکه هیچ کارخانه، هتل، بیمارستان و دیگر عرصه‌های کشور نیست که از این نمایشگاه مجازی نتواند استفاده کند گفت: در دیداری که با آیت الله ناصری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد و همچنین دیدار با استاندار یزد داشتیم، آنها این اقدام را تایید و نسبت به تقویت آن تاکید کردند.

همه دستگاه‌ها و دانشگاه‌های استان با نمایشگاه‌ مجازی «باما» همکاری کنند

محمدعلی طالبی استاندار یزد هم در مراسم رونمایی از این نمایشگاه اظهار داشت: اینکه افرادی با انگیزه‌ها و علایق شخصی در مسیری قدم بگذارند که مورد تایید همه هست و پیوندی بین دانشگاه و محیط کار ایجاد می‌کند کار بسیار خوبی است.

وی تصریح کرد: بحث معرفی فرصت‌های شغلی کار بسیار خوبی است، این کار صرفا برای فارغ‌التحصیلان نیست و یک جهت‌گیری بسیار خوب به دانشجویان می‌دهد تا خود را برای حضور در بازار کار آماده کنند.

استاندار یزد با بیان اینکه افراد می‌توانند به وسیله نمایشگاه مجازی «باما» با نگاه به بازار اشتغال انتخاب رشته کنند و در این مسیر حرکت نمایند گفت: کار دسته بندی شده به این صورت منسجم قبلا انجام نشده بود.

طالبی خاطرنشان کرد: به جهت ارزشی که این کار دارد و الگوی بسیار خوبی که می‌تواند برای سایر رشته‌ها باشد بنا شد که در این نشست رونمایی صورت گیرد و هم تاکیدی بر همکاری همه دستگاه‌ها و دانشگاه‌ها با تیم مجری این طرح باشد.

وی با بیان اینکه باید زمینه استفاده همه افرادی که قصد انتخاب رشته دارند از این نمایشگاه مجازی فراهم شود گفت: امیدواریم این نمایشگاه به همه رشته‌های دانشگاهی گسترش یابد و هم الگویی برای همه کشور باشد.

تداوم فعالیت‌ نمایشگاه مجازی باما نیازمند حمایت و همراهی است

قطعا راه‌اندازی این نمایشگاه نقش بسیار مهمی در رفع مشکل انتخاب رشته ناآگانه افراد دارد و پذیرفته شدگان کنکور از این پس می‌توانند با دیدی کاملا باز نسبت به آینده شغلی خود، اقدام به انتخاب مسیر زندگی و رشته تحصیلی خود کنند.

با این وجود این اقدام در حال حاضر به صورت فردی و توسط یک مجموعه متشکل از اساتید دانشگاه و تعدادی دانشجو در حال انجام است و در صورتی که بخواهیم نمایشگاه مجازی باما به عنوان پایه‌ای برای رفع مشکل انتخاب رشته کنکور در کل کشور تاثیرگذار باشد، لازم است بخش‌های مختلف مرتبط، از این نمایشگاه حمایت‌های مادی و معنوی را در حد امکان انجام دهند.

این نمایشگاه در وب سایت باما اچ اس ای به نشانی www.Bamahsee.com همزمان با اعلام نتایج کنکور سراسری امسال آغاز به کار کرد و پذیرفته شدگان کنکور می‌توانند با مراجعه به آن، هرآنچه در ارتباط با آینده شغلی رشته مد نظر خود نیاز دارند را دریافت نمایند.

انتهای پیام/ش

R41376/P/S6,76/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۹۶۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی وظیفه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را برعهده دارد و تهمیداتی در نظر گرفته‌ایم تا از زایش و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان که در مجموعه‌های دانشگاهی صورت می‌گیرند نیز بتوانیم حمایت کنیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر محمدصادق خیاطیان، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی و جمعی از معاونین این صندوق، صبح امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403 از تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه علم و صنعت بازدید کردند. در ادامه این بازدید، نشست مشترک مسئولان صندوق نوآوری و مسئولان این دانشگاه برگزار شد.

زیست‌بوم خوبی حول دانشگاه علم و صنعت شکل گرفته است

خیاطیان در این نشست گفت: زیست‌بومی که حول دانشگاه علم و صنعت ایران به ویژه در بحث نهادسازی شکل گرفته است، اتفاق مبارکی است. صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه نیز شکل گرفته و درحال فعالیت است. پارک علم و فناوری دانشگاه نیز به تازگی موفق به اخذ مجوز شده است. همه این مراکز، زمینه‌ساز حضور واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان (در مجموعه دانشگاه) است. همه این موارد، زیرساخت‌هایی هستند که به شکل‌گیری و توسعه دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم کمک می‌کنند.

وی افزود: در صندوق نوآوری و شکوفایی وظیفه حمایت و تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان را برعهده داریم؛ اما اعتقاد داریم اگر به سراغ سرچشمه‌های دانش‌بنیان نرویم، قاعدتا کشور در این حوزه عقب می‌افتد. توانمندی‌های بالایی که در دانشگاه‌های کشور وجود دارند، می‌توانند چشمه‌های جوشانی برای ایجاد و رشد شرکت‌های دانش‌بنیان باشند و نگاه ما به دانشگاه‌ها در حوزه دانش‌بنیانی به این شکل است.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی تأکید کرد: عمده بحث شرکت‌های دانش‌بنیان، بحث نیروی انسانی است و عنصر مهم در ایجاد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، همین نیروی انسانی است، این نیروهای خلاق و نخبه‌‌ای در دانشگاه‌های کشور حضور دارند و می‌توانند جذب شرکت‌های دانش‌بنیان شوند. بحث بعدی، حوزه کسب‌وکار است که بسیار حائز اهمیت است و باید به این بخش هم توجه ویژه‌ای داشت.

رونمایی از 4 محصول جدید کاتالیستی با همکاری دانشگاه و صنعت

وی با بیان اینکه طبق قانون، صندوق نوآوری و شکوفایی وظیفه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را برعهده دارد در عین حال گفت: تهمیداتی در نظر گرفته‌ایم تا از زایش و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان که در مجموعه‌های دانشگاهی صورت می‌گیرند نیز بتوانیم حمایت کنیم؛ از جمله می‌توانیم به صندوق‌های پژوهش و فناوری اشاره کنیم که بازوهای صندوق نوآوری در دانشگاه‌ها و استان‌ها هستند. خدماتی مختلفی به صندوق‌های پژوهش و فناوری ارائه می‌کنیم و این صندوق‌ها می‌توانند تسهیلات مختلفی را در اختیار شرکت‌های فناور و خلاق (غیردانش‌بنیانی) قرار دهند.

خیاطیان تصریح کرد: قاعدتا از صندوق‌های پژوهش و فناوری وابسته به دانشگاه‌ها انتظار داریم که وزن ارائه خدمات به دانشگاه بیشتر باشد. به عنوان مثال، در استان‌ها اصرار داریم که پارک‌های علم و فناوری استان، سهامدار صندوق پژوهش و فناوری باشند؛ زیرا کلونی شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و خلاق در پارک علم و فناوری استان حضور دارند؛ بنابراین صندوق‌ها باید در راستای مأموریت‌های تعریف‌شده خود (در سطح دانشگاه یا پارک علم و فناوری استان) حرکت کنند. موضوع صندوق‌های پژوهش و فناوری برای ما در صندوق نوآوری بسیار حائز اهمیت است و باید مشکلات احتمالی به سرعت برطرف شوند.

وی تأکید کرد: فضای فیزیکی، مشکلی است که اکثر دانشگاه‌ها و مراکز با آن مواجه هستند. باید منابعی که در اختیار داریم را اولویت‌بندی کرده و بیشتر به حوزه‌هایی که به رشد شرکت‌های دانش‌بنیان کمک می‌کنند، اختصاص دهیم و بعد به توسعه زیرساخت‌های فیزیکی بپردازیم. امروز از تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیانی در مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه علم و صنعت مستقر هستند، بازدید کردیم که به واقع، شرکت‌های بسیار خوبی هستند و فکر می‌کنم این پتانسیل برای توسعه فضای فیزیکی در این مجموعه وجود دارد.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: شتابدهنده‌های مختلفی نیز در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند. در صندوق، خدماتی و امتیازاتی به شتابدهنده‌ها اعطا می‌کنیم که دانشگاه‌ها می‌توانند از این ظرفیت نیز برای زایش و رویش شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کنند. دانشگاه‌ها می‌توانند از طریق تسهیلات و خدماتی که به اساتید و نخبگان خود ارائه می‌کنند، آنها را به سمت تجاری‌سازی فناوری‌ها و دستاوردهای خود سوق دهند.

 توجه ویژه دانشگاه علم و صنعت به توسعه زیست‌بوم نوآوری

در این نشست همچنین دکتر داود یونسیان، رییس دانشگاه علم و صنعت ایران اظهار کرد: ارتباط دانشگاه علم و صنعت ایران با صنعت یک رابطه طولانی و مستمر بوده است و همواره فارغ‌التحصیلان این دانشگاه معروف به مهارت‌ورزی معروف بوده‌اند.

وی افزود: زیست‌بوم فناوری شرق تهران قابل مقایسه با غرب تهران نیست و این موضوع هم دلایل متعددی دارد. بعد از استقرار دولت جدید، بحث توسعه پارک علم و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران در دستور کار جدی قرار گرفت و اوایل سال گذشته مجوز این پارک را اخذ کردیم و درحال حاضر تشکیلات پارک کاملا مهیا است و فرآیند پذیرش شرکت‌ها آغاز شده است و طی چند ماه آینده بیش از 30 شرکت وارد پارک خواهند شد.

رییس دانشگاه علم و صنعت ایران تأکید کرد: شرکت‌های بسیار خوبی در مرکز رشد واحدهای فناور علم و صنعت حضور دارند که به حداکثر رشد ممکن رسیده‌اند و نیازمند فضاهای بهتری برای توسعه فعالیت‌هایشان هستند که امیدواریم بتوانیم فضای خوبی را برای فعالیت این شرکت‌ها فراهم کنیم. صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران به عنوان موتور محرک زیست‌بوم فناوری درحال فعالیت است، با این حال این صندوق نیازمند برخی بازنگری‌ها، توسعه و افزایش سرمایه است.

یونسیان افزود: تفاهم‌نامه منعقدشده میان صندوق نوآوری و شکوفایی و دانشگاه علم و صنعت ایران می‌تواند زمینه‌ساز توسعه فعالیت‌های مشترک و گسترش حمایت‌های از شرکت‌های دانش‌بنیان باشد.

گفتنی است، با هدف بسترسازی جهت همکاری، بهره‌مندی و استفاده چندجانبه از ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی و دانشگاه علم و صنعت ایران در راستای توسعه زیست ‌بوم فناوری و نوآوری کشور، تفاهم‌نامه‌ای میان دو مجموعه منعقد شد.

لزوم حساس ‌کردن اساتید به حوزه دانش‌بنیانی

دکتر محمد سعید جبل عاملی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران و عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست گفت: نکته‌ای که باید به آن توجه داشت، حساس کردن اساتید نسبت به حوزه دانش‌بنیانی است. یکی از راهکارها در این زمینه، برگزاری رویداد مشترک توسط دانشگاه و صندوق نوآوری و شکوفایی است که می‌تواند به الگویی برای سایر دانشگاه‌ها تبدیل شود و از این طریق، اساتید را بیشتر با خدماتی که به دانش‌بنیان ارائه می‌شوند، آشنا کنیم.  

عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران تأکید کرد: همچنین نمایشگاه‌های خوبی در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار می‌‍‌شوند که فرصت خوبی برای تعامل بیشتر با اساتید و دانشجویان دانشگاه‌ها است.

جبل عاملی با اشاره به مسیر رشد خوب دانشگاه علم و صنعت ایران تصریح کرد: درحال حاضرچندین مرکز تحقیقاتی بزرگ و شاخص در دانشگاه علم و صنعت درحال فعالیت هستند. دانشگاه در برخی حوزه‌ها نیز از مزیت‌های خاصی برخوردار است؛ به عنوان مثال در حوزه لجستیک و حمل و نقل، مزیت‌های خوبی در مجموعه دانشگاه داریم که می‌تواند برای کمک به بخش‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی
  • ثبت بیش از ۳ هزار مورد تغییر نام در چهارمحال و بختیاری
  • فارغ‌التحصیلی بیش از یکصد هزار دانش آموخته از دانشگاه علامه 
  • ارتباط کم اساتید کشاورزی با بخش واقعی/ جهاد کشاورزی کمکی به مهارت آموزی دانشجویان نمی‌کند
  • دانشگاه ادیان و مذاهب با ۳۲۳عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • حضور جهاد دانشگاهی در بخش‌های عمومی و دانشگاهی نمایشگاه کتاب
  • استقلال چندساعت مانده به بازی خواهان تغییر داور!
  • رسالت‌ مهم دانشگاهیان، زنده نگه‌داشتن یاد شهداست
  • (ویدئو) جشن فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشگاه میشیگان با پرچم فلسطین
  • ظرفیت کافی برای به‌کارگیری فارغ التحصیلان مامایی وجود ندارد